Pin Me

2013/11/01

Çikolata Sersemi Muffinler


Evet, muffinlere devam ediyoruz :)
Çünkü-----
çok lezzetliler ve----
çok sevimliler ve--------
 
bu sefer çikolatalılar!!!!

 
Hemen tarife geçelim mi?

 
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı bitter kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı damla çikolata

ve yola çıkıyoruz..
  • Öncelikle önceki tarifteki gibi yumurtaların sarısını beyazını ayırıyoruz
 
  • Beyazını ayrı yerde çırpıyoruz
 
  • Sarısını ana kabımızda şekerle çırparak rengini açıyoruz
 
  • Açık sarı hale gelince şekerli yumurta karışımına yumuşatılmış yağımızı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz
 
  • Bu adımda oda ısısı denilen normal sıcaklıktaki sütümüzü de ekliyoruz ve karıştırıyoruz
 
  • Ayrı bir yerde istersek unumuzu elekten geçirip havalandırıyoruz ki kekimiz pişerken kabarmakta zorluk çekmesin
 
  • Unun üzerine kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kuru malzemelerimizin sıvılardan ayrı, önce bir kendi aralarında kaynaşmalarını sağlıyoruz
 
  • Kurularla sütlü harcı karıştırıp iyice içli dışlı olmalarını sağlayarak ve olayın can alıcı noktası olan damla çikolatalarımızı harca boca edip şöyle bir karıştırarak yumurta aklarımızın başına geçiyoruz
 
  • Evet, artık narin köpüklerimizi oluşturma zamanı... Kek harcının uzun süre oda ısısında durması çok hoş durumlara yol açmadığından elimizi biraz çabuk tutarak yumurta beyazlarını köpürtüp son derece lezzetli görünen kakaolu harcımızın üzerine döküyoruz
 
  • Köpüklerin hassas varlıklar olduğunu bildiğimizden onlara kibar davranıp yumuşak hareketlerle harca karışmalarını sağlıyoruz. Bu adımdaki tahta kaşık kuramını hatırlarsınız ;)
 
  • Sakince hazırladığımız kek harcımızı kalıplara dökme vakti gelmiştir, gözümüz aydın :D Yine iki katına kadar kabarabilme ihtimali kuramını hatırlayarak kalıpları çok doldurmuyoruz ;)
 
  • Normal bütün kalıplarda pişirdiğimizden daha çabuk pişiyorlar ısıya maruz kalan yüzey alanları büyük olduğu için, bu yüzden pişme süresini dikkatle gözleyerek de ayarlayabilirsiniz. Zaten kullanılan fırına göre de değişir. Kafanıza göre takılın yani :D
 
  • Derece olarak da genelde 180 kullanılıyor, kekler iyice kabarıp kendilerinden emin durduklarında dereceyi biraz düşürüp hafif hafif bir son beş dakika geçirirlerse fırında kendilerini daha iyi hissederler, bu da ipucu olsun dedim ama anlatmayı beceremedim sanırım :D Olsun deneyerek öğrenirsiniz :D
 
  • Yanmadan fırından çıkardığımız muffinlerimizi sarsmadan uygun bir yere dinlenmeye alıyoruz. Bunları sıcak yemeye çalışmayın, midenizi ağrıtır ;)
  • Yine de benim midem dayanıklıdır diyorsanız, çikolata eriyik kıvamdayken bu lezzeti kaçıramam diyorsanız ucundan bir parça deneyebilirsiniz.
 


Alttaki de elimdeki muffin kalıplarım yetmeyince kalan harcı kullandığım baton kek kalıbında pişmiş çikolatalı baton kek :D Bir taşla iki kuş!


 
Ortasına uzunlamasına ekstradan çikolata döktüğümü sezen var mı? Pişerken yanmasınlar diye kaşıkla içine doğru iteklemiştim de :D

Afiyet, Bal, Şeker Olsun!
 
Not: Umarım tarif biraz olsun işinize yarar. Daha ayrıntılı anlatmak isterdim ama kendimi pek iyi hissetmiyorum. Zorla elinden kurtulduğum nezle tekrardan yakama yapışmak üzere sanırım.
 
Eğer sizin için sorun olmayacaksa bir şey rica edeceğim; etrafınızda gripli, nezleli ya da başka bir şekilde hasta olan insanlar varsa onlara sıcak, minicik bir gülücük vermenizi isteyebilir miyim? Çünkü insanın içini sevgiden daha iyi hiç bir şey ısıtamaz :)
 
Sevdiklerinizin gülüşlerini daima görmeniz dileğiyle! Duya da bilirsiniz, sorun değil :D
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^