Pin Me

2013/11/25

Onun Adı Kek, Islak Kek!



Merhaba,

Sizlere doğru düzgün yaptığım ilk tatlıyı söyleyeyim mi?

Yanlış hatırlamıyorsam kakaolu ıslak kekti.

Hatta fırını yeni yeni kullanıyor olmama rağmen tarifi bir arkadaşımın evinde kendi kendimize de denemiştik.

Ben biliyordum ya yapmasını, bütün işlem bana kalmıştı. Pişirme kısmını şuan pek hatırlamasam da evi yakmadan başardığımızı biliyorum :D

Keki ıslatırken ki halimi hatırlıyorum çünkü :D

Gelelim tarife...

Hadi sizinle de yapalım bu efsane keki ;)



Malzemeler

- 3 yumurta

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1,5 + çeyrek su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 3 su bardağı un

- 1 paket kakao (200 gr)

- 1 paket toz vanilya

- 1 paket kabartma tozu

Bu kez de macera başlasın!

  • Yumurtaları önce şekerle çırpıyoruz.

  • Sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.

  • Bu karışımdan 1 su bardağı kadar bir kenara ayırıyoruz. En son kek pişince kenarda sakladığımız sıvı harcı ıslatmak için üzerine dökeceğiz. Ah, işin bütün süprizi gitti! Bunu en sonunda söyleyecektim -_- Niye uyarmıyorsunuz?
Her ne ise, biz kaldığımız yerden tatlı tatlı devam edelim :)

  • İçinden 1 bardak ayırdığımız harcın kalanına unu ve kabartma tozunu eleyerek koyuyoruz. Un elemekten hoşlanmayanlar konusunda daha önce başka bir yöntem önermiştim. Hatırlamayanlar için tekrar etmeyeceğim :D Elemeden kullanın, ne yapayım :D

  • Unu harca iyice yedirip, güzelce çırparsak kekin kabarmasına yardımcı olmuş oluruz.

  • Sıra geldi kek harcımızı tepsiye dökmeye. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsi idealdir. Yine de sizin canınız hangisini kullanmak istiyorsa onu deneyin. Yeter ki piştiğinde kek çok yüksek olmasın. Kalın olduğunda ıslanması zorlaşacaktır ;)

  • Tepsimizi önceden ısıtılmış tabiriyle can bulmuş sıcak fırınımıza koyalım ve 180 santigrat derecede pişinceye kadar rahat bırakalım. Kabaracak, üstü hafif renk değiştirecek ve kek kokusu eve yayılmaya başlayacak. Piştiğini bu şekilde anlayabiliriz. Bir başka yöntemse; piştiğinden şüphelendiğiniz keki şöyle kürdanla bir bıçaklamak olacaktır. Kürdan kekten çıktığında üzerinde yapış yapış hamur kalıntıları kalmıyorsa o iş olmuş demektir :D Her ne kadar vahşi bir yöntem olarak görünse de kekin piştiğini anlamanın garanti bir yoludur. Eeee, aşkta ve savaşta her yol mübah derler, artık siz seçin bunun hangisi olduğunu :D

  • Pişen kekimizi fırından çıkartıyoruz. Dinlenmeye, soğumaya bırakıyor muyuz? Hayır, bırakmıyoruz. Henüz sıcakken kenara ayırdığımız sıvı kek harcını kekin üzerine döküyoruz ve keki dilimliyoruz. Normalde kekler sıcakken kesilmezler. Hamur olur, havası kaçar kafası bozar vesaire. Fakat bu kek normal olmadığından (şimdi neden ilk tatlım olarak bunu seçtiğimi anlıyorum :D ) kesmemiz gayet normal oluyor. Keki üstüne döktüğümüz harcı kesilen yerlerden daha çabuk içine alsın diye dilimliyoruz millet. Bizim bir yanlışımız yok yani, rahat olun!

  • Şimdi dinlenip soğuması için kendi başına bırakabiliriz :)

  • Siz sıcak yemeyi seviyorsanız -benim gibi- o zaman siz bilirsiniz. Ben karın ağrısından bahsedeyim mi, bilemedim. (çok sıcakken yerseniz mideniz ağrır, hişşşt, aramızda.)

Islak kekinizi sevdiklerinize "Bak, aşkından sırılsıklam olmuş!" diye ikram etmeniz dileğiyle :D

Afiyet, bal, neşe olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^