Bugün sinemaya gittim.
Hangi filme mi?
Ateşi Yakalamak /Açlık Oyunları-2 (Catching Fire /The Hunger Games-2)
Sanki ilk defa film seyretmiş gibi niye abartıyorsun derseniz, abartmıyorum az bile :D
Suzanne Collins'in akıllara zarar kaleminden çıkan bu hikaye deyim yerindeyse insanın içini parçalıyor.
Göz yaşı, insanlık ve hayat pahasına sevgiler arasında akarken, heyecan da yine insanlık ve bir çıkış yolu bulma umudu arasında sürekli bir döngü oluşturuyor hikayenin içinde.
Ne ararsanız var, yani :) Hatta fazlası var... Kimilerine göre... Fazla derin...
Böyle bir sanatın üstüne, şimdi, ne yazsam, hangi tarife sıra gelse diye düşünmek zorluyor insanı açıkçası...
Çok ilgi çekici şekilde çalışmayacak kafam belli. Öyleyse spoiler verdiğim pastalar için genel bir tarif yazayım bu seferlik.
Kolay olsun, malzemeler hazır alınabiliyor olsun, yendiğinde "Ooo, harika olmuş!" denilebiliyor olsun :D
Bir de güzel görünüyor oldu mu, daha başka ne olsun :D
Malzemeler
- Hazır pasta keki
- Islatıcı
- Krem Şanti
- 1 su bardağı süt
- İç Tat
Yapalım;
- Hazır pasta kekleri böyle sanki bir ruhsuz olurlar, değil mi? İşte o ruhsuzluğu kırmak için ıslatıcı kısmına ihtiyacımız var.
Islatıcı nedir? Örneğin; bal+süt, reçel+su/süt, meyve püresi+su, meyve sosu+süt/su, meyvesuyu, marmelat+su, şeker+su/süt vs.
- Pasta kekimizin alt katını servis tabağına alıyoruz. 1 su bardağına yakın miktarda ıslatıcıyla adil paylaşım yaparak ıslatıyoruz. Pastada en sevmediğim şey kuru kektir -_- Kimse sevmez -_-
- Alt katın her yerine ıslatıcı denk geldiğinden emin olunca biraz bekliyoruz. Ana Muhallebi diye isimlendirdiğim kremayı eklemeden biraz kekin sıvıyı idrak etmesini bekliyoruz.
- Bu arada önceden hazırlayıp soğutmuş olduğumuz muhallebiyi 2 kaşık kadar toz krem şantiyle çırpıyoruz. Muhallebi aşırı soğumuş olmasın, o zaman çok katılaşmış olur çırpması zor olur. Şantiyi de pastanın üzeri için yapacağımız paketten kullanırsak sorun olmaz. Ona göre süt miktarını da iki kaşık indiririz :D
- Şimdi şantili muhallebinin yarısını kekin üzerine sürebiliriz. Şantilendikten sonra muhallebi asi davranabilir, üzerini kapatacağımız için sorun yok, düzeltebildiğimiz kadar düzeltelim yüzeyi :D
- Sıra geldi iç tatlara... Elimizin altında ne varsa ondan eşit dağılacak şekilde kremanın üstüne serpelim. Örneğin; dayak yemiş fındık, fıstık, badem, ceviz ya da kuru kayısı, incir, üzüm veya taze meyve ( çilek, kivi, muz, ananas), karamelize meyve (elma, muz, şeftali, tatlı erik), marmelat, çikolata, krokan, vs. Yalnız hatırlamamız gereken bir şey var, pastanın içine koyduğumuz her şey bir nebze olsun yumuşayacaktır!
- İç tatlardan sonra kekin üst katını koyacağız direkt olarak ama o kadar da direkt değil önce onu da ıslatmamız lazım :D Üste gelecek kek katını düzgün bir tabağa koyum alta yaptığımız şekilde ıslatıcı uyguluyoruz. Çok ıslatmamaya dikkat ediyoruz ki pastaya koymak için kaldırdığımızda elimizde parçalanmasın zavallı ;) Yapabilirsek tabakla birlikte ters çevirelim ya da olmadı keki önce koyup üstünden ıslatalım.
- Pastamızın iskeleti kapak katı kekini de koyduğumuzda oluşmuş oldu. Hafif hafif bastırarak üst katı sabitleyelim ki sağa sola kaymasın olur olmadık yerde.
- Sıva vakti! Yarısını ayırdığımız şantili muhallebimizle pastanın sağını, solunu, üstünü kısacası açıkta gördüğümüz her yerini güzelce sıvalayalım :)
- Uğraşmasak? Sadece krem şantisini yapıp sürsek? Cık cık cık! Şantiyi keke direk sürerseniz, siz daha arkanızı dönmeden kuruyup çatlar ;) Sonuç : antik çağlardan kalma pasta! Canınız isterse öyle yapın ama biz en azından milattan sonrasından bir pasta çıkarmaya çalışıyoruz şuanda :D
- Sıva bittikten sonra gözümüze fazla gelen muhallebiyi pastanın üzerinden alabiliriz. Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazır hale getirip ya da hazır sıkma şanti kullanarak pastayı tekrar sıvayabiliriz de direkt süsleyebiliriz de. Keyfimize göre yani...
- Ekstradan süslemek için resimdeki gibi portalak şekerlemesi (ki o da ev yapımı, o konuya da daha sonra gireceğiz:) ve kahvaltılık gevrek de kullanabilirsiniz, spoiler'larımızdaki fikirleri de kullanabilirsiniz, kendi hayal gücünüzü de... Üçüncüsü benim tercihimdir her zaman :) Geliştirin ve kullanın ;)
- ve son!
Şöyle kısaca bir daha yapalım mı? Akılda kolay kalsın diye :)
- Pasta kekini aldık tatlı sıvıyla ıslattık
- Soğuk muhallebiyi toz krem şantiyle çırptık, pastanın ortasına serdik
- Sonra içine çikolata vb serptik
- Yine kek ıslatıp koyduk
- Pastayı önce muhallebi sonra şantiyle sıvadık (Kapladık mı desem, daha kibar duruyor?) :D
- Üstünü gönlümüzce süsledik *-*
- Dinlendirip yedik o_O
Afiyet, bal, kaymak olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^