İlk ve son kez denediğim yulaflı tuzlu muffinlerim!
Görseniz nasıl yumuşacık nasıl puf puf olmuşlardı. Yulafınsa bir keke bu kadar yakışacağını tahmin etmişim ki denemişim, değil mi ama :D
Soğuk kış günlerinde dumanı tüten bu muffinleri böyle elinizde parçalayıp üfle üfleye yemek...
Ağzınız sulanmış olmalı :) Öyleyse tarife geçelim.
Malzemeler;
3 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı yulaf
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam mahlep
Giriş, gelişme ve sonuç;
- Öncelikle yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Sarılar keki yapacağımız kaba, beyazlar ise köpürtülmek üzere uygun başka bir kaba...
- Sonra ana kabımızdaki yumurta sarılarını şöyle bir karıştırıyor ve tuzunu döküyoruz.
- Sırada margarinimiz var -sağlık açısından tariflerdeki margarini tereyağıyla değiştirebilir ve de ölçülerini kendinize göre ayarlayarak sıvı yağ ile karışık kullanabilirsiniz- . Yağı oda sıcaklığında denilen erimiş haline getiriyoruz.
- Ilık ve halen daha sıvı olan margarini yumurta sarılarının üzerine, hızlıca karıştırmayı da unutmayarak ekliyoruz.
- Vakit kaybetmeden bir bardak soğuk olmayan sütümüzü - soğuk olursa yağlı yumurta karışımını kesik kesik dondurabilir- ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Karıştırma aşamalarında tel çırpıcı kullanmak her zaman fayda sağlar ;)
- Hazırlamış olduğumuz kremamsı harca unu ve yulafı döküyoruz. Karıştırmadan önce mahlebi ve kabartma tozunu da toz malzemelerin üzerine koyuyor ve üstünden şöyle bir harmanlıyoruz.
- Mahlebin özellikle kuru malzemelerle karıştırılması çok önemli. Direk sıvıyla temas ederse nedense acı bir tat veriyor ;)
- Kuruları ve kremamsı harcı bir güzel karıştırıyoruz şimdi :D
- Bunlar birbirine iyice ısınınca bir kenara aldığımız yumurta beyazlarına dönüyoruz ve içlerine bir tutam tuz ekerek çırpıyoruz zavallıları :D
- Sona geldik. Köpüren yumurta beyazlarını da yaptığımız keke yavaş yavaş yedirerek döküyoruz. Bu aşamada tahta kaşık kullanımını tavsiye ederler genelde, köpükler sönmesin diye ama siz ben hiç uğraşamam diyorsanız kaşık değiştirmeden de yapabilirsiniz yeter ki nazik olun hamurunuza karşı :) Sonuçta sufle yapmıyoruz, değil mi?
- Elde ettiğimiz kek hamurunu artık kalıplarına dökebiliriz. Dikkat edin köpüklere yaptığınız iyi muamele sonucu muffinleriniz fena kabarabilir :D Her kalıba döktüğünüz miktarı siz artık kafanıza göre ayarlarsınız :D
- Yulaflı muffinlerimiz kabarıp üzerleri istediğiniz koyuluğa kızarana kadar 180 derece civarı bir ısıda pişebilirler.
- Tarifin sonuna doğru laçkalaşan bu blog sahibesinin kusuruna bakmayarak fırından çıkarıp çay veya kahveyle servis ettiğiniz muffinleriniz şifa olsun istiyorsanız, çay ve kahveyle servis etmeyin, ılık süt veya taze zencefil çayı ile servis edin. Bu da son ukalalığım olsun :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^