Daha önceki Meyveli Yumuşakça tarifimizi hatırlıyor musunuz?
Bu sefer de üzerine cevizli krokan yaparak servis ediyoruz :)
Krokanı beraber yapalım, tatlıyı siz kendiniz yaparsınız artık :D
Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yarım ceviz içi
Şekeri eritirken yüksek ısı kullanmıyoruz.
Şeker erirken karıştırmıyoruz.
Başlayalım.
Yapışmaz bir tavaya şekeri döküyoruz ve ateşi açıyoruz. Kısık ateşte erimesini bekliyoruz. Kenarları yanmaya kalkışınca tavayı sallayabiliriz ama içerden karıştırmayalım. Sonra kristalleşip içinde kendi çapında şekerleme oluşturuyorlar. Gerçi ben o halini de seviyorum krokanın :D Sizin için de sorun yoksa karıştırabilirsiniz :D
Şeker koyulaşıp eridiğinde rahatça karıştırabiliriz. Şimdi de rengi fazla bronzlaşmadan cevizleri dökelim.
Karışımı hızlıca karıştırıp cevizlerin karamelize olmuş şekerle kaplanmasını sağlıyoruz.
Vakit kaybetmeden tatlının üzerine seriyoruz.
Eğer sadece krokan yemek istiyorsak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serip soğuduğunda parçalara ayırarak saklayabiliriz. Yağlı kağıda sararak saklarsak bir kaç gün idare edebilir. Başka yerde erimeye çalışırlar, dikkatli olalım :)
Çıtır çıtır cevizli lezzet!
Eğer şekeri eritirken yakarsanız tekrar deneyin, vazgeçmeyin, sonunda başaracaksınız, eminim!
Afiyet, karamelize, şeker olsun!
Hareketli bir şarkı ve dahası... WoW!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^