Pin Me

2014/03/26

Balıksırtı ( Tahinli Kremalı Un Helvası )


Bir insan tahin delisi olursa tahinli helvayı evde kendi usulünce denememesi mümkün olur mu?

Üstelik de bu insan bensem :D







Tadı nasıl mı oldu?

İçinde tahin olur da krema olur da güzel olmaz mı?

*-*

 
 Malzemeler
 
- Margarin veya tereyağı
- Un
- Pudra şekeri
- Tahin
- Azıcık süt
- 2 kaşık süt kreması

Yapılışı

Okuduğunuz üzere malzemelerin belli ölçüleri yok. Şöyle yapacağız; ben nasıl kıvam tutturduğumu yazacağım siz de ona göre fikir edinebilirsiniz :D

Sonuçta bu bir denemeydi.

Yağı tavaya alıp erittim, unu yavaşça eklemeye başladım, karıştırarak kıvamını süzdüm şöyle bir...

Eğer tavadaki yaygın durumundan vazgeçip guruplar halinde ayrılmaya çalışırlarsa o anda un eklemeyi kesiyoruz.

Ben de baktım ki yağ için yeterli miktar un koymuşum, orada durdum.

Bu şekilde kısık ateşte sürekli karıştırarak 45 dakika kadar kavurdum unu.

Süre uzun diye ateşi yükseltip çabucak unu kavurayım derseniz "Un Helvası" kavramından vazgeçmek durumunda kalırsınız, ona göre!

Süre sonunda pudra şekerini de arzu ettiğimiz tatlılık düzeyinde eklememiz gerekir. Ben unun miktarı kadar bir şey koydum sanırım :)

Şöyle bir karıştırıp yarım bardak kadar süt ekleyip hızla karıştırmıştım.

Ateşten alıp kremayı da ekleyip iyice yedirdim.

Soğumadan cam kaba döktüm.

Kabına iyice bastırarak yerleştirdiğim helvayı bıçakla gördüğünüz üzere çizdim :D Nasıl yaptığımı tarif bile edemeyeceğim. O an kendimde değildim sanırım :D



İşte sonuç!



 Çizgiler balık pulları gibi şekiller çıkarınca adına da "Balıksırtı" dedim :)



Ilındığında kesip servis edebilirsiniz.

Lezzet onaylanır...

ve ZAFER!

Afiyet, tahin, helva oldu!

Sevdiklerinizle sizlere de afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^