Pin Me

2014/01/11

Çilekli mini Tartlar ve Yüzlerdeki Sırıtış :D


Merhaba millet!

Ooo! Bugünün konusu ne acaba? Biri çilek mi dedi?

:D

Çilekli süt, çilek reçeli, çilekli turta, çileki pasta... Her şeyi çok güzel ya!

Çikolatalısını aklımıza getirmeyelim şimdi, dikkatimiz dağılmasın, bu sefer tartolet yapacağız. Çilekli minicik tartlar...




Nelere ihtiyacımız var?
 
- 125 gr ılınmış margarin
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı ılık su
 


 
İç dolgu için?
 
- Ana muhallebi
 

 
 
Üzeri için?
 
- Çilek
- Pudra şekeri
 




ve eller hamura!

  • Öncelikle tart hamurunu yapıyoruz, bununla bir problemi olan var mı? Varsa söylesin. Başka yerden de başlarız yani, siz nasıl isterseniz :D

  • Zamanı iyi kullanma açısından biz tart hamuruyla başlayalım en iyisi :)


  • Ilınmış margarini ve unu her zaman kurabiye yapmak için kullandığımız kaba alıyoruz. Birbirleriyle iyi anlaşmaları için destek görevini üstlenerek ve elimizin ısısını hizmetlerine sunarak yoğuruyoruz.

  • Kabın içindeki durum bir araya gelmek istemeyen küçük gruplar şeklinde olacaktır. Tüm unun yağ ile tanıştığına karar verdikten sonra bu küçük gruplara geçiyoruz. Onları da yumurta, şeker ve su ile tanıştırarak barışmalarını sağlıyoruz. Sonuç olarak tüm malzemelerin içinde olduğu kurabiye kabımızda yoğurma işlemini devam ettirerek ortaya güzel bir hamur çıkartıyoruz.

  • Tart hamurumuzu streç filmle sararak buzdolabına kaldırıyoruz, 30 dakikalığına... Neden mi? Çünkü önceki tarifi yaparken söylediğim gibi, bu hamur soğuğu seviyor, 30 dakikalığına :D Çatlak mıdır, nedir? Ben şahsen sevmem soğuğu, hiç!

  • Hamuru yolladık, buz dolabına :D Şimdi bu 30 dakikalık boşluktan yararlanarak iç dolgusu için muhallebimizi yapabiliriz. İşte zamanı iyi kullanma kısmı... Yarım saat boş boş oturacağımıza iç dolguyu yapacağız, ya :) Tarifi yarım ölçü uygulasak yeterli olur sanırım. 1/2 litre süt, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker, vanilya ve 1 tatlı kaşığı kadar margarin... Bir tencereye alalım ve normal ateşte pişirelim.

  • Muhallebimiz baloncuk yapmaya başladı, karıştırmaya ara vermeden biraz daha pişirelim.

  • Evet, artık muhallebiden hoş kokular yükseliyor. Altını kapatıp ocaktan alalım. Bence başka bir kaba alalım, malumunuz çelik tencereler... Tabanları soğumak bilmiyor :D Dibi tutmasın...

  • İç dolgu bir kenarda soğurken soğukta 30 dakikasını dolduran hamurumuzu da dışarı çıkartalım.



  • Mini tartlar için hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elimizde yuvarlayıp düzleştirip kenarları için de başka küçük bir parça hamurdan halka yapıp üzerine koyabiliriz.

  • Ya da hamuru bütünüyle merdaneyle (iki buzdolap poşeti arasında, yapışmasın diye) açıp küçük yuvarlaklar kesip bunların yarı sayısının da içlerinden daha küçük yuvarlaklar kesip halkaları dairelerin üzerine koyabiliriz.

  • Ya da minik tart kalıpları kullanabiliriz :)

  • Herkes kafasına göre davransın :D

  • Halkaları zemine biraz dürtükleyerek sabitleyelim de yarı yolda ayrılmasınlar. Hepsini yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 santigrat derecede 30 - 35 dakika pişirelim.



  • Öyle dakikası belli diye bir köşeye çekilmek yok! Ara sıra kontrol edip pembeleşip pembeleşmediklerine bakacağız. Fırınların ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Küçük boyutlu kurabiyeler, kekler, tartlar daha çabuk pişer.

  • Hazır yeri gelmişken; tartları büyük yapacağımız zaman orta kısmını dağınık şekilde çatalla delik deşik etmemiz gerekir. Cani olduğumuzdan değil, canım :D Öylece bırakınca deli gibi kabarıyor ortası da ondan... Nohut gibi baklagiller de koyuyorlar üstüne ağırlık yapsın diye, o da bir yöntem :)






  • Aman ya, lafa daldık fırındakileri unutuyorduk az daha. Bakalım, olmuş bunlar, alın bunları alın! Ay, yani çıkaralım fırından artık, pembeleşmişler :D

  • Soğumalarını beklemeye gerek duymadan ortalarına iç dolgusunu koyup fırında tekrar bir 5 dakika tutuyoruz.






  • Birer de çilek batırdık mı her birine tamamdır. Eğer çilekleri benim geçen yılbaşı yaptığım gibi buzluktan çıkarıp kullansaydık son fırın yolculuğuna çilekli halleriyle giderlerdi. Yine canı isteyen varsa çilekliyken de pişirsin birkaç dakika :D



  • Pudra şekerini de üzerlerine serpelim. Oh, mis gibi oldu! Her hali mi güzel olur bir tartın, canım?





 
Bir de yağlı kağıt üzerinde bıraktığı iz...
 
Ne kadar sanatsal
 
*-*
 
Güzel her haliyle güzel...


:D

Ellerimize, kollarımıza, sabrımıza, sevgimize sağlık :)

ve

Afiyet, bal, mutluluk olsun!

Yorgunluğumuzu hoş bir müzikle de kapı dışarı etsek mi?

Etmeden olur mu?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^