Pin Me

2014/04/16

Kahve-rengi Parçacıklar


Yine Merhaba Millet!

Aöf'lülerin deli gibi streslendiği şu günlerde, zihni çalıştıran ve fazla zaman almayacak lezzetli mi lezzetli bir tatlı istemez mi insan?

Beyin çalışırken direk şekerden beslendiği söylentisi doğrudur arkadaşlar,

Eee, ders çalışırken tatlı bir şeyler yeme isteği de buradan gelse gerek :D

Ama sınavlara yaklaşmışken kalkıp da saatlerce uğraşarak baklava açacak halimiz de yok, değil mi?

O zaman biricik sevgili beynimiz için pratik bir şeyler hazırlamalıyız.

Geçen gün tam da böyle düşünürken, kendimi mutfakta buldum ve her zamanki "Neyi ne ile karıştırsam?" sorusuyla yanıp tutuşarak elime geçen malzemeler üzerine kısa bir müzakere gerçekleştirip bir sonuca vardım.

Hadi, yine sonuca varalım :D







Malzemeler

- Sarı hurma kurusu (Diyet hurma diye de geçiyor literatürde :)
- Ceviz içi
- Bal
- Tarçın


 
Görüldüğü gibi malzemelerin hepsi kahverengi ve tonları, fotoğrafların bulanıklığı tam yansıtamasa da tatlıdaki şıklık reddedilemez bir kesinliğe sahip *.*


 
Nasıl yapacağımıza gelirsek, tahmin edeceğiniz üzere hurmaları (çekirdeklerini ayıklayıp) ve cevizleri mini parçacıklar haline getirip bal ile kavuşturup üzerine tarçın serpeceğiz.

Miktarları önemseyelim. Hurma diyet diye anılsa da oldukça tatlı bir meyve kurusudur, fazla bal tatlılık oranını atmosferin dışına çıkartabilir :D

Öncelikle 10 adet hurmayı alalım, sonra isterseniz bir sudan geçirelim. Çekirdeklerini ve tepesindeki sert yeri ayıklayalım. Parçacık boyutuna tercihe göre karar verelim. Hiç uğraşamam diyenler için önerim, öylece bırakın, sonuçta hurmanın kendisi de 3 santim bir şey :D

Cevizleri de hurmaları doğradığımız boyutlarda parçalayalım. Bunları bir kaseye alalım. Üzerine X şehrinin Y köyünden getirttiğimiz halis muhlis balımızdan bir silme tatlı kaşığı alarak süzdürelim. Çay kaşığının ucuyla da tarçın- tarçın? Tarçın nerede ya? Tarçını nereye koydunuz arkadaşlar? Tarçın olmadan olmaz! Onun o kokusu, o kan şekerini düzenleyişi, o öksürüğe iyi gelişi... Tarçın olmadan ne yaparız? Biri tarçını bulsun, lütfen. Buldunuz mu? Oh, rahatladım :D Şimdi serpelim tatlımızın üstüne azıcık. Çok dökme evladım acı olur! Tamam, oldu. Minik de bir kaşık bulduk mu, harika.

:D

Hadi şimdi dersin başına dönelim. Beyniniz acıktıkça bir kaşık atın ağzınıza :D Ooo çok güzel olmuş deyip tek seferde bütün kaseyi bitirmeyin, sonra bir daha yapmak zorunda kalırsınız -_- Her şeyin azı karar fazlası zarar ;)



Afiyet, bal, tarçın olsun!

:D Tarçın olsun, tarçın olmazsa olmaz :D

Hey Okuyanlar!

Allah zihin açıklığı versin, okuduğunuzu anlayın inşallah!

Bütün öğrencilerin gözlerinden öperim.

Sakın pes etmeyin!

;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^