Merhaba Değerli İnsanlar,
Lütfen sağlığınıza dikkat edin. Kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığına...
Besin alımlarınızdaki miktar ve saatlere dikkat edin ki ben de lezzetli tarif ve onların fotoğraflarını sizlerle rahatça paylaşabileyim.
Söz mü?
O zaman, buyurun! ;)
Aynı kurabiye hamuruyla çeşitli kurabiyeler :)
Türlerimiz;
dışı kakaolu- üstü toz şekerli dağınık- içi kakaolu- üstü toz şekerli yuvarlak
Latince isimleri ise;
Nisastalia dısıkakaolua
N. ustutozsekerlia subsp. dagınıkıs
N. icikakaolua
N. ustutozsekerlia subsp. yuvarlakıs
Yeni türler bunlar..
Ben buldum :D
Aslında benim adımı vermek istediler türlere ama ben özünü yansıtan isimler ilerde öğrencilere kolaylık olur diye böyle olsunlar istedim, iyi yapmışım değil mi? :D:D:D
Tarife gelince;
Yumurta, şeker, yağ, nişasta ve un
Sanırım yeterince ayrıntılı oldu :)
Ben keşfinize engel olmayayım, miktarlar size kalmış ;)
"Tam tarifi vermeyeceksin niye yazıyorsun?" diye soracak olursanız maksadım ne ben de bilmiyorum sanırım :D
Arşivimdeki tarifler bitene dek ki bu her geçen gün artan bir dosya, sizlerle yarım yamalak da olsa (bazen) hepsini paylaşmak istiyorum.
Sabrınıza şimdiden teşekkürler *v*
Börek için de yufkayı dört eşit parçaya bölüp dörtte birini bir porsiyon için kullanabiliyoruz.
İç harcından bahsetmek gerekirse;
Yoğurt, yağ ve yumurta üçlüsüyle
ya da
yağ ve su ikilisiyle yufkaları ıslatabiliyoruz.
Patatesleri ise önceden haşlayıp, ezip karabiber ve tuz ile tatlandırıp direk kullanıyoruz.
Börekleri sarıp üstlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirince operasyon tamamdır :D
Afiyet, sağlık, neşe olsun!
ve müzik...
Patatesli böreğin üstüne nasıl da tuhaf oldu :D Tamamen farklı tatlar ve hepsi çok güzeller
Hayat güzel çünkü gülümsemelerinizin üzerinde...
Sevgiyle kalın,
sevdiklerinizle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın :)
Please share your words ^-^